Verslas

Skanaus maisto festivalis jau ir Kaune

13734651_1214831821883414_718933116_nLiaudies patarlė sako, kad trečias kartas nemeluoja. Panašu, kad tai tiesa. Du kartus dėl prasto oro atidėtas maisto festivalis „Open Kitchen“ šiandien pagaliau startavo. Tiesa, su oru vis dėlto nepasisekė, popiet prapliupęs lietus taip ir nesiliovė. Tačiau norinčių paragauti gardžių, lauke pagamintų patiekalų atsirado.

Festivalio koordinatorė sakė, kad atidaryme turėjo dalyvauti 10 dalyvių, tačiau keli išsigandę oro prognozių neatvyko. „Kauniečiai truputėlį konservatyvūs maisto atžvilgiu, todėl mes norim pakviesti prie mūsų renginio prisijungti kuo daugiau Kauno restoranų ir visiems parodyti, kad maistą gaminti ir valgyti galima ne tik viduje, ar geriausiu atveju, terasoje“, pasakojo Rūta Tumaitė.

„Gaila, kad oras lietingas, tačiau vis tiek džiugu, kad žmonės rado laiko ir atėjo per pietų pertrauka paskanauti siūlomų patiekalų. Kadangi festivalis jau du kartus buvo atidėtas, šįkart nusprendėm rizikuoti ir rengti bet kokiu oru. Tačiau jei orai leis, renginys vyks kiekvieną ketvirtadienį“, sakė R. Tumaitė.

Nors lietus ir merkė, o žmonių buvo nedaug, tačiau renginio dalyviai buvo nusiteikę smagiai. Neapolietišką pica gaminanti mergina neatrodė nusiminus ir sakė, kad , kaip ir visi kiti, tikisi didesnio lankytojų srauto vakarop, kai galbūt aprims lietus.

Ateityje renginio organizatoriai žada nudžiuginti kauniečius gyvo garso koncertais, įvairiais lauko žaidimais, joga ir žinoma skaniais patiekalais. „Kauno santaka nuostabi erdvė tokiems renginiams – čia daug vietos, žalumos, tad kiekvienas atras ką veikti“, teigė renginio koordinatorė.