Naudinga žinoti Receptai

Išsikepkite Užgavėnėms blynų

Artėjantis pavasaris atneša ne tik šiltėjančius orus, bet ir tradicinę žiemos išvarymo šventę – Užgavėnes, kuri šiais metais švenčiama kovo 1-ąją. O kokios jos be triukšmingų šokių, persirengėlių ir daugybės blynų? Dalijamės vienais gardžiausių ir lengviausiai pagaminamų blynų receptų.

Tradiciniai lietiniai

Jums reikės:

  • 3 kiaušinių
  • 3 v. š. cukraus
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 6 v. š. pieno
  • 300 g miltų
  • 500 ml vandens
  • Žiupsnelio druskos

Gaminimo eiga:

  1. Gerai išplakite kiaušinius su cukrumi. Plakinyje įmaišykite alyvuogių aliejų, pieną ir druską.
  2. Į gautą masę įsijokite 200 g miltų ir viską gerai išmaišykite. Gausite labai tirštą tešlą.
  3. Dabar eilė supilti apie 250 ml vandens ir gautai masei leisti pastovėti apie 30 minučių.
  4. Po 30 minučių įdėkite likusius miltus bei supilkite vandenį ir dar kartą leiskite tešlai pabūti apie 15 minučių.
  5. Dabar jau pats metas kepti blynus.

Atkreipiame dėmesį, kad tešla bus ganėtinai skysta. Patariame kepant blynus stengtis juos daryti kuo plonesnius.

Bulviniai blynai

Jums reikės:

  • 500 g nuskustų bulvių
  • 1 kiaušinio
  • 2 v. š. miltų
  • 1 svogūno
  • Druskos
  • Pipirų
  • Aliejaus kepimui

Gaminimo eiga:

  1. Sutarkuokite bulves ir svogūną rankomis per smulkiausią tarką.
  2. Į gautą masę įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir viską pagardinkite druska bei pipirais.
  3. Keptuvėje įkaitinkite kiek daugiau nei įprastai aliejaus ir šaukštu formuokite norimo dydžio blynus.

Iškepusius blynus valgykite su grietine, varškės padažu ar paprasčiausiai vienus. 😊

Mieliniai blynai

Jums reikės:

  • 500 ml pieno
  • 500 g miltų
  • 3 kiaušiniai
  • 3 v. š. cukraus
  • 50 g sviesto
  • 7 g sausų mielių
  • Žiupsnelis druskos
  • Aliejaus kepimui

Gaminimo eiga:

  1. Pieną pašildykite taip, kad jis būtų vos šiltas ir į jį supilkite mieles bei labai gerai viską išmaišykite, kad mielės ištirptų.
  2. Pienui atvėsus įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir druską.
  3. Į turimą skystą masę suberkite išsijotus miltus. Atkreipkite dėmesį, kad tešla turi būti tiršta, tad miltų gali ir daugiau prireikti. Gautą tešlą uždenkite rankšluostėliu ir paliki šiltai bent valandai.
  4. Pakilus tešlai įpilkite tirpintą sviestą, viską gerai išmaišykite ir šaukštu suformuotus blynus kepkite ant lėtos ugnies.

Skanaus!