Naudinga žinoti

Itališkos duonos receptas: be vargo iškeps kiekvienas

Karaliaujant niūriems orams norisi tik jaukiai būti savuose namuose ir mėgautis skaniu maistu, o jei dar jis ir iškeptas ne tik su meile, bet ir mūsų pačių rankomis, tai atrodo daugiau nieko ir nereikia. Dalijamės itališkos duonos (Focaccia) receptu, kuri ne tik gardi, kvapni, bet ir labai lengvai paruošiama.

Jums reikės:

  • 1 a. š. sausų mielių
  • 300 ml šilto vandens
  • 250 g kvietinių miltų
  • 100 g pilno grūdo kvietinių miltų
  • alyvuogių aliejaus
  • sviesto
  • norimų priedų

Gaminimo eiga:

  • Dubenyje sumaišykite miltus ir sausas mieles.
  • Pašildykite vandenį iki 50 °C ir užpilkite juo sausus ingredientus. Viską maišykite, kol masė taps vientisa.
  • Gautą masę uždenkite ranšluostėliu ir paliki kilti apie 3 val.
  • Iškilusios tešlos orą dar dubenyje pašalinkite su rankomis jį išspausdami. Formą, kurioje keps duona, gausiai ištepkite sviestu ir į ją perkelkite duonos masę. Viršų aptepkite alyvuogių aliejumi, indą uždenkite rankšluostėliu ir dar kartą palikite kilimui apie 2 val.
  • Tešlai pakilus ją aptepkite alyvuogių aliejumi, pirštų pagalba padarykite duobeles ir apibarstykite norimais priedais: druska, rozmarinais, alyvuogėmis ir pan.
  • Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C ir kepkite duoną apie 25 min.
  • Iškepusią duoną rekomenduojame atvėsinti ant grotelių.

Skanaus!