Naudinga žinoti

Paprastas, bet neprastas trupininis pyragas

Artėjant savaitgaliui neretai pagalvojame apie gardų, saldų, bet ir itin lengvai paruošiamą pyragą. O kur dar naminės uogienės įdaras, kuris nejučia nukelia mus į praėjusius metus ir kviečia prisiminti karštas vasaros dienas. Šiandien dalijamės nesudėtingu trupininio pyrago receptu, kurio skonis maloniai nustebins ne tik jus, bet ir svečius.

Jums reikės:

  • 2 didelių kiaušinių
  • 100 g avižinių miltų
  • 250 g kvietinių miltų
  • 1 a. š. druskos
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 60 g cukraus
  • 150 g sviesto
  • vanilės esencijos
  • juodųjų serbentų uogienės

Gaminimo eiga:

  • Šaltą sviestą supjaustykite mažais kubeliais.
  • Dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus, įmuškite kiaušinius, sudėkite sviesto kubelius ir viską maišykite iki tol, kol masė taps vientisa.
  • Gautą masę padalinkite į 2/3 ir 1/3 dalis. Jas įdėkite į šaldymo kamerą ir palikite bent 2 val. arba per naktį.
  • Paimkite 2/3 tešlos dalį, ją sutarkuokite stambia tarka ir gautus trupinius sudėkite į kepimo formą. Atkreipkite dėmesį, kad trupiniai turi būti gerai suspausti.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir pyrago pagrindą kepkite apie 15 minučių.
  • Ant iškepusio pyrago pagrindo pagal skonį uždėkite juodųjų serbentų uogienės ir užtarkuokite likusį pyrago tešlos gabalėlį. Šį kartą trupinių nespauskite, o lengvai paskirstykite.
  • Pyragą kepkite dar apie 20 minučių arba kol gražiai apskrus.

Iškepusį pyragą patariame atvėsinti ant grotelių apie 30 minučių. Taip jis sutvirtės ir bus dar skanesnis.

Gardaus pyrago!